Själva tävlingen är så pass stor och omfattande och med anledning av det kommer vi att dela upp texten i två olika områden. I del ett kommer ni att få reda på upplägget på själva tävlingen, medan vi i den andra halvan kommer upplysa er om vilka regler som gäller. Som ni kan förstå finns det alltså extremt mycket att skriva om vilket inte är speciellt roligt för oss här på redaktionen men desto trevligare för er framför datorn.

Freespins casino

Så, om vi då börjar med själva upplägget ser det ut som sådant att alla spelare registrerar sig på freespins2016:s officiella hemsida. I snitt är det 20 000 personer som reggar sig varje gång. När du fått din bekräftelse att du är med då du måste skicka in bevis på legitimation etcetera så har du en plats i Las Vegas. Grejen är att du inte får flyg, hotell eller övriga kostnader betalda av någon, du får alltså stå för detta helt själv. Under tre dagar ska du därefter sitta vid en så kallad enarmad bandit och få så bra statistik som möjligt (mer om detta i nästa stycke). Alla data räknas därefter så att de kan sammanställa och informera de 2016 bästa spelarna. Dessa tävlar sedan mot varandra under en hel dag och hela tiden minskar antalet spelare tills det endast är en vinnare. Dock så delas prispotten upp på de fem bästa lirarna och ser ut enligt följande rent procentuellt:

1:a placering: 50 %

2:a placering: 25 %

3:e placering: 15 %

4:e placering: 7 %

5:e placering: 3 %

Jag förstår att det blir väldigt svårt för er att tyda procentsatsen då ni inte har en aning om hur mycket varje specifik betalar för att vara med i turneringen. Ska du vara med måste du betala 12 000 kronor. Och som tidigare nämnt finns det inga typer av administrationskostnader eller liknande vilket innebär att allt går rakt ner i prispotten. Det innebär alltså att man får multiplicera 20 000 med 12 000 (spelare x insats) vilket blir inget mindre än 240 miljoner kronor. Så om du skulle komma på 5:e plats och ”endast” få tre procent kammar du ändå hem hela 720 000 svenska riksdaler.

Går vi istället vidare till hur tävlingen spelas så ska du som deltagare alltså lira på den enarmade banditen i tre dagar i sträck. Den första dagen gäller det att helt enkelt vinna så mycket pengar som det bara är möjligt. Maskinen du spelar på är inprogrammerad med en insats på 50 000 kronor och ett bra resultat efter första dagen är helst att du ska ha gått plus minus noll. Den andra och tredje dagen så räknar symboler. De som får exempelvis flest körsbärssymboler eller liknande går vidare till finalbordet. När alla data från de tre dagarna sammanställs meddelas de 2016 bästa spelarna.

I finalen så spelar man likt dag ett. Du ska helst enkelt vinna så mycket du bara kan eller rättare sagt undvika att förlora. Var tionde minut blir de tio sämsta spelarna eliminerade och så fortsätter det till de bara är fem deltagare kvar. Vid detta kör man faktiskt sten – sax – påse. Det låter väldigt märkligt men så ser reglerna ut. Endast en kan åka ut hela tiden vilket innebär att det kan ta ganska lång tid.